» print this page!

SeCo on Twitter

SeCo on Facebook

KUTSU JULKISTUSTILAISUUTEEN

Helsingin yliopiston digitaalisten ihmistieteiden keskus HELDIG ja humanistinen tiedekunta sekä Kotimaisten kielten keskus Kotus kutsuvat Teidät julkistustilaisuuteen:

Nimisampo – paikannimistön tutkijan työpöytä

Perjantaina 1.2.2019, klo 14:00–16:00
Tiedekulma, Think Lounge, Yliopistonkatu 4, Helsinki,

Tilaisuudessa avataan ja esitellään uusi, linkitettyyn avoimeen dataan perustuva data- ja verkkopalvelu Nimisampo – paikannimistön tutkijan työpöytä

nimisampo.fi

paikka-aineistojen nimien julkaisemiseksi ja tutkimiseksi verkossa digitaalisten ihmistieteiden keinoin.

Järjestelmä on toteutettu Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston HELDIG-keskuksen Semanttisen laskennan tutkimusryhmässä (SeCo).

Ohjelma 14:00–16:00

Ilmoittautuminen

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, mutta tarjoilua varten pyydämme ennakkoilmoittautumista alla olevalla lomakkeella:

Lisää tietoa löytyy Nimisammon kotisivulta.

Publications

2019

Eero Hyvönen: Historiallinen paikkatieto semanttisessa webissä: Biografiasampo. Positio, no. 1, Maanmittauslaitos, February, 2019. bib pdf

2018

Esko Ikkala, Jouni Tuominen, Jaakko Raunamaa, Tiina Aalto, Terhi Ainiala, Helinä Uusitalo and Eero Hyvönen: NameSampo: A Linked Open Data Infrastructure and Workbench for Toponomastic Research. Proceedings of the 2nd ACM SIGSPATIAL Workshop on Geospatial Humanities, GeoHumanities 18, pp. 2:1-2:9, ACM, Seattle, WA, USA, November, 2018. bib pdf link
This paper presents a series of projects where one of the main sources for toponomastic research in Finland, the corpora of place names in the Names Archive database of the Institute for the Languages of Finland, was digitized and how the resulting database was converted, enriched and published as Linked Open Data using a data processing pipeline. Utilizing the Linked Data infrastructure and various external data sources, a modern full-stack web application, NameSampo, was created in collaboration between toponomastic researchers and computer scientists for searching, analyzing, and visualizing digital toponomastic data sources.
/var/www/html/include/secoweb/utils.php; Tue, 15 Oct 2019 07:23:30 +0000