» print this page!
» Follow us on Twitter
» Be our friend on Facebook

Latest News

Latest Publications

SeCo on Twitter

SeCo on Facebook

Created as a part of the FinnOnto project.

EnterpriseFinland - a Semantic Portal for enterprises and entrepreneurs.

Semantic version of Yrityksen palveluhakemisto is a multi-facet search portal for finding relevant commodities, information and services.

The research interest in this project is how to connect user's needs with proper commodities, information and services by using ontologies.

This project is made in cooperation with SME Foundation (PKT-säätiö) and Osuuspankki.

Yrityksen palveluhakemiston semanttinen versio

Semanttisen Yrityksen palveluhaku -portaaliprototyypin tarkoituksena on tarjota sopivia palveluita ja tuotteita yrittäjän tarpeisiin. Protyyppi on kehitetty Mikko Salonojan diplomityön yhteydessä, ja sen toiminta perustuu moninäkymähakuun, jota täydentää perinteinen sanahaku.

Kun käyttäjä on etsimässä jotain tiettyä tavaraa tai palvelua, niin yleensä taustalla on jokin tarve, jonka hän haluaa tyydyttää. Siksi olisi käyttäjän kannalta tärkeää, että hän löytäisi juuri oikeanlaisen tavaran, palvelun tai tietolähteen, eli hyödykkeen, jolla tyydyttää tarve. Tässä projektissa on ontologiamallinnuksen avulla paneuduttu tarve- ja palvelukuvausten yhdistämiseen sekä palveluhakukäyttöliittymään.

Projektia on tehty yhteistyössä PKT-säätiö:n ja Osuuspankin kanssa.

Contact Persons

Professor Eero Hyvönen, Helsinki University of Technology, Laboratory of Media Technology and University of Helsinki, Department of Computer Science

/var/www/html/include/secoweb/utils.php; Tue, 03 Oct 2023 23:49:54 +0000